29.6.2017

Tuulivoimatoimijoiden rajaton ahneus

Isojoen Lakiakankaan tuulivoima-alueen osayleiskaavaluonnokseen liittyen pidettiin yleisötilaisuus 27.06.2017 Vanhassakylässä. Yleisötilaisuuden aiheena oli tuulivoimaloiden korkeuden nosto.

Kaavaluonnos on nähtävillä 11.08.2017 asti Isojoen kunnan sivuilla, kunnanvirastossa ja Isojoen kunnankirjastossa aukioloaikoina.

Tuulivoimayhtiö CPC haluaisi saada Lakiakankaan alueelle rakennusluvat 250-metrisille voimaloille. Tällä hetkellä luvat ovat jo 205 metriä korkeille teollisuuslaitoksille - asutuksen välittömässä läheisyydessä.

Onko tuulivoimatoimijoiden ahneudella mitään rajaa? Ojalan laskuopin mukaan voimaloiden korkeuden lisäys olisi pyöreästi 22 %.

Video on taltioitu yleisötilaisuudesta, keskusteluineen. Kannattaa katsoa, miten "puhtaita" keinoja tuulivoimayhtiöt yrittävät käyttää.


Lisätietoja:

Video: Kai Ylikoski

Julkaistu 28.6.2017 

Lakiakankaan (Isojoki) tuulivoima-alueen osayleiskaavaluonnos ja siihen liittyvä yleisötilaisuus Vanhassakylässä 27.6.2017. Rakennusluvat on jo 205 metrisille voimaloille. Mutta CPC haluaa nostaa korkeuden 250 metriin. Ahneella on paskanen loppu?

https://www.youtube.com/watch?v=ghEJTh7kpWU

2 kommenttia:

 1. Terhi:

  Kiitos tämän kesäteatteriesityksen postauksesta. Siinä olikin esiintyjien karikatyyrit kohdallaan. Erityiskiitos niille paikalla olleille lähiasukkaille, jotka laittoivat hanttiin tilaisuuden ensi minuutilta alkaen.

  Lakiakankaan muuttolinnuston seurannassa ei ole kirjattu 185 metrin yläpuolella lentäneitten lintujen lentokorkeuksia. Kaikki kirjallisuusviitteet on 10 vuotta vanhoja ja koskevat puolta matalampia voimaloita. TIETYSTI viitataan myös Pearce-Higginsiin - siis siihen skotlantilaiseen paperiin, jossa tutkittiin muutaman 30 METRIÄ korkean myllyn vaikutusta sinisuohaukkaan. Yhtä hyvin voisi viitata Selma Lagerlöfin Peukaloisen retkiin. Me olemme Kurikassa tällä hetkellä hallinto-oikeudessa tämän Pearce-Higginsin takia. Täytyy olla olemassa joku raja, missä hallinto-oikeuden tuomareitten on pakko todeta, että vaikutusarvioijan ammatillinen selkäranka on katkennut.

  Kuvaavaa, että kunnan kaavoittaja tai melumallinnuksen tekijä eivät edes vaivautuneet paikalle, vaikka kysymys on maailman suurimmista laitoksista. Näyttää siltä että Germania aikoo oikeasti rakentaa tuli siihen tukea tai ei. Tätä olen pelännytkin. Meitä ei pelasta enää mikään.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitoksista, perille menivät ko. henkilöille!

  Video oli todella havainnollista katsottavaa ja roolisuorituksista kuullaan vielä.

  VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.