12.4.2016

Totuus on tarua ihmeellisempää

Närpiön Svalskullassa on mitattu tuulivoimamelua. Mittaustulokset antavat niin pieniä lukemia, että Svalskullan voimalat lähentelevät jo fysiikan lakien kumoamista.

Totuus tuulivoimamelusta on kuitenkin toisenlainen. Tuulivoimalat aiheuttavat meluongelmia eri puolilla Suomea, kuten aiheesta tehty kooste selkeästi osoittaa. Asukkaat kuvailevat tuulivoimaloiden aiheuttamaa melua muun muassa seuraavasti:

"ääni on huminaa kuin suihkukone lentäisi yli", "olemme asuneet myös moottoritien vieressä, mutta siihen ääneen tottuu", "äänen tuntee kehollaan", "humahtavaa ääntä, humahdus kuuluu jopa 36 kertaa minuutissa", "ääni on kuin suihkuhävittäjästä", "bassomelu valvottaa öisin", "pesukoneen linkoamisäänen tyyppinen ujellus"


Videon esimerkit ovat Raahen Kopsasta, Porin Peittoosta, Luhangan Latamäestä, Kortesjärven Purmo-Salon alueelta, Märynummelta sekä Kauhajoen Kainastolta, Sysimäeltä. Ilmajoen tai Kurikan ei tarvitse tässä lähteä kuitenkaan merta edemmäs kalaan, sillä meluongelmia ympäristön asukkaille aiheuttavat jo ennestään Mansikkamäen voimalat ja - jo nyt Santavuoren voimalat.

Totuus on tarua ihmeellisempää, erityisesti tuulivoimamelussa.

2 kommenttia:

  1. Tuulivoima-ala osaa manipuloida melua, mittausten ja järjestettyjen tutustumiskäyntien aikana. Video tuolta Svalskullasta, jossa nyt "mitattu" melua. https://www.youtube.com/watch?v=vQ0SUKl_yEk

    VastaaPoista
  2. Linkki aiheeseen liittyen eli Tervolassakin kärsitään tuulivoimamelusta: http://yle.fi/uutiset/3-8815337 ja

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.