6.10.2018

Tuulivoimaloiden infraäänen leviäminen ja terveyshaitat

Lauantain videoina vuorossa syyskuun alussa järjestettyjen infraääniseminaarien lyhyet tallenteet.

Ensimmäisellä videolla Aunio Group kertoo lyhyesti Suomessa tekemistään infraäänen leviämismittauksista ja toisella professori Alves-Pereira kertoo, miten teollisuuden aiheuttama infraääni ihmisten ja eläintenkin terveyteen vaikuttaa.Täytyy sanoa, että aika hiljaiseksi vetää, vaikka tämä periaatteessa olikin tuttua tietoa.

Kysymys ei ole siitä, mitä infraäänelle altistuminen saa aikaan harvoille ihmisille, vaan siitä, mitä pitkäaikainen altistus tekee suurelle joukolle: portugalilaisten tutkimuksessa yli 10 %:lle tavallisia työikäisiä ja -kykyisiä ihmisiä.

Mitä se sitten tarkoittaakaan täällä, missä infraäänelle altistuvat myös vanhukset, sairaat, lapset ja jopa vauvat odotusaikana, ja vielä pitkäaikaisemmin kuin töissään infraäänelle altistuvat!

Päättäjämme Arkadianmäellä, samoin kuin lukuisat asiasta vastaavat virkamiehet eivät voi olla niin tyhmiä, etteivätkö tajuaisi tämän kaiken olevan täyttä totta. Sen osoittaa myös terveystutkimuksen toinen vaihe, se jota parhaillaan kenttäoloissa tehdään. Siitä lisää tuonnempana.


Lisätietoja:

Videot: Kai Ylikoski

Julkaistu 16.9.2018

Tuulivoimaloiden infraäänen mittaaminen. DI Antti Aunio. Kalajoki 9.9.2018
 
https://www.youtube.com/watch?v=-ISVkI7zXus

Julkaistu 17.9.2018

Infra sound and low frequensy noise. Mariana Alves-Pereira. Kalajoki 9.9.2018.

https://www.youtube.com/watch?v=V3XCz_6PKmQ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.