16.3.2021

Turtiainen: Tunteeko demokratia käsitteen taannehtiva lainsäätäminen?

Kansanedustaja Ano Turtiainen piti erinomaisen puheen eduskunnassa 16.3.2021. Hän muun muassa kysyy kuntavaalien siirtämiseen liittyen, tunteeko demokratia käsitteen "taannehtiva lainsäätäminen"?

Puhe on alusta loppuun täyttä asiaa, jonka soisi herättävän muita kansanedustajia - vai onko heidät uhkailtu / kiristetty / lahjottu olemaan hiljaa ja tottelemaan? Kauanko Suomen kansa jatkaa nukkumistaan - hetken kuluttua on liian myöhäistä enää herätä?

Samana päivänä Iltasanomat uutisoi STT:n uutisena, kuinka perussuomalaiset "ovat yhä tyytymättömiä" ja "moittivat yhä päätöstä siirtää kuntavaalit kesäkuulle". Edelleen uutisen mukaan puolue jäi ainoana eduskuntapuolueena vastustamaan, kun "muut puolueet päättivät lykätä vaalit huhtikuulta syyskuulle." - Syyskuulle, todellako???

Huomautus: Aika erikoista uutisoimista muuten "ainoasta eduskuntapuolueesta", joka vastustaa vaalien siirtämistä, kun Ano Turtiainen oman eduskuntaryhmänsä edustajana on tuonut selkeästi esille, että kuntavaalienkaan siirtoon ei ole mitään syytä. Mutta kätevähän se on uutisessa jättää huomiotta taho(t), jotka koetaan liian uhkaaviksi.


Lisätietoja:

https://www.youtube.com/watch?v=YivC8kmjh50&feature=youtu.be

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007864219.html

16.3.2021

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.