19.11.2016

Eikö tuulituki jo riitä?

Maakuntalehdet Ilkka ja Pohjalainen päättivät puhua tuulivoiman puolesta perjantain pääkirjoituksissaan. Miksi??

Ovatko keskusta ja kokoomus yhä jatkamassa tuulivoiman tukea, vaikka edellisissäkin sitoumuksissa riittää niin paljon maksamista, että veronmaksajien kestokyky on käytännössä jo ylitetty? Mistä uutta rahaa löytyisi?


Eikö tuulituki jo riitä? Ettekö näe, millaista vahinkoa sillä on saatu aikaan?

Luonnontuhoa, eläinten elinympäristöjen kaventumista, lintukuolemia, monimuotoisuuden tuhoamista. Lisääntyviä terveyshaittoja ihmisille ja eläimille. Kodeistaan pois häädettyjä perheitä, joiden joukko koko ajan kasvaa. Unettomia öitä, sairaspoissaoloja, sairaskulujen nousua...

Vuosia kestäviä rakennuskieltoja, kiinteistöjen arvonmenetyksiä, maatilojen, yritysten ja yksityistenkin ihmisten rakennushankkeiden jarruttelua. Katteettomia lupauksia yhteisöverotuotoista, työllistävyydestä, rahojen pysymisestä suomalaisessa yhteiskunnassa. Odotuksia pienempiä kiinteistöverotuottoja tai verotuloja maanvuokraajille.

Talouden rattaiden hiipumista edelleen, muiden elinkeinojen ja läntisen Suomen maakuntien elinolojen huonontamista. Alueiden erojen ja eriarvoisuuden kasvua, kansan kahtia jakautumista. Lakien yli kävelemistä.

Kuluina tulossa on yhä lisää sairaskuluja, vahingonkorvauksia, purkukustannuksia...

Tuulivoiman haittoihin ovat heränneet täällä ainakin jo perussuomalaiset, kristilliset ja osa kokoomusta ja keskustaa, rannikolla myös osa ruotsalaisia. Ehkä jokin muukin puolue, täydennetään tätä tarvittaessa.

Minkä puolueen kannatus kärsii, jos läntinen Suomi uhrataan tuulivoiman takia?


Lue lisää:

http://www.ilkka.fi/mielipide/p%C3%A4%C3%A4kirjoitus/uusiutuvan-energian-tavoite-saavutetaan-valtion-tuella-1.2163790

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/p%C3%A4%C3%A4kirjoitus/s%C3%A4hk%C3%B6-loppuu-suomessa-jos-varavoiman-ja-tehoreservin-merkitys-unohdetaan-1.2163879

http://www.savonsanomat.fi/paakirjoitukset/S%C3%A4hk%C3%B6n-k%C3%A4yt%C3%B6n-kasvu-uhkaa-lis%C3%A4t%C3%A4-alueiden-eroja/876811

https://www.youtube.com/watch?v=JDIKNR0pReY

Päivitetty 23.12.2016 kolmanneksi viimeistä lausetta.

2 kommenttia:

  1. Ilkan ja Pohjalaisen päätoimittajat eivät juuri salli tuulivoimakriittisten mielipiteiden julkaisua. Punavihreän kuplan aatemaailma sivuuttaa oikean, puolueettoman journalismin ja tasapuolisen julkasun. Tämä tulee näkymään ko. lehtien tilausmäärissä ja sitä kautta mainostuloissa. Kuihtukoot pois, nuo valhemediat, vääryyden sanansaattajat...

    VastaaPoista
  2. Saa nähdä, josko nyt maakuntalehtien julkaisukynnys tuulivoimakriittisille kirjoituksille madaltuisi. Luulisi lehtien edustavan nimenomaan maakunnan ihmisten ääntä, eikä esim. etelän medioita?

    Täällähän on täysi sekasorto menossa tosi monessa perheessä ja monella paikkakunnalla - täysin tuulivoimaloiden ja järjettömien päätösten aiheuttamana.

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.