7.11.2016

Terveyshaittoja tuulivoimaloista - mene lääkäriin

Kärsitkö terveyshaittaa tuulivoimaloista? Jos, niin mene lääkäriin!

Älä jää odottamaan sitä, että oireet pahenevat äkillisesti, sillä esimerkiksi verenkiertoelimistön ja sydämen oireet voivat olla vakaviakin. Parempi varmistaa, missä mennään kuin antaa tilanteen pahentua.

Lääkäri ei tietenkään sinänsä voi tilanteelle mitään, mutta pääset tarvittaviin tutkimuksiin ja seurantaan. Ja pakkohan terveydenhuoltojärjestelmänkin on pian reagoida siihen, että aina vain lisää ihmisiä sairastuu tuulivoimalamelun ja infraäänisaasteen vuoksi.

Lääkäriin kannattaa ottaa mukaan oirepäiväkirja tai vaikka kalenteriin merkityt oireet. Oireita löytyy lueteltuina esimerkiksi Sairastuulivoima-sivulta tai Ilkan mielipidepalstalta Santavuoren ympäristön asukkaiden kokemuksina.

Jos olet ollut vaikkapa lomalla poissa tuulivoimaloiden vaikutuspiiristä ja oireet ovat hävinneet, kirjaa myös se!

Kuva: Pixabay.com.

Kerro lääkärille epäilyistäsi oireiden aiheuttajan suhteen. Totta kai esimerkiksi korvaoireet tai verenpaineen nousu voi johtua jostain muustakin, mutta tiedät itse, onko se sinulle tyypillistä tai häviävätkö oireet, kun oleskelet jossain muualla - tai kärsitkö niistä esimerkiksi tietyllä tuulensuunnalla. Tai oireileeko teillä koko perhe.

Infraäänen aiheuttamat oireet, mukaan lukien huimaus tai pyörrytys, on luokiteltu THL:n tautiluokituksessa koodilla T75.2 ja nimellä värähtelyn vaikutus. Oireet johtuvat siis ulkoisista syistä. Ne eivät johdu "huolestuneisuudesta" tai "tuulivoimaloiden näkymisestä", tätäkin vielä jotkut tarjoavat oireiden syyksi...


Lue lisää:

Sairastuulivoima.com (2016). Oireet. Saatavilla: https://sairastuulivoima.com/oireet/

http://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/sairaaksi-tuulivoimaloiden-infra%C3%A4%C3%A4nest%C3%A4-eih%C3%A4n-1.2114930

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.