8.11.2016

Ihmiskokeita tuulivoimalla?

Länsi-Suomi julkaisi elokuulla nimimerkin Sillai oikke kirjoituksen, josta alla pari lainausta.

"Isojen tuulimyllyjen tiedetään aiheuttavan värähtelyenergiaa (ääntä) hyvin laajalla taajuuskirjolla, joka alkaa hyvinkin matalista äänistä (infraääni) ulottuen korkeissa äänissä ns. ultraääniin.

Matalataajuinen värähtelyenergia [...] saa kudokset resonoimaan ja sen pitkäkestoinen vaikutus riittävän voimakkaana on kudoksille tuhoisa. Lisäksi infraääni kulkeutuu lähes vaimentumatta todella pitkiä matkoja ja sen vaimentaminen on erittäin hankalaa normaalein rakennusteknisin keinoin."

Näkymä Kurikan Panttilasta Kyrönjoen yli Ilmajoen Santavuoren suuntaan. Etäisyys voimaloihin arviolta 4 km. Asutus seurailee Kyrönjokea molemmin puolin - kuinka kauan?

Mielipidekirjoitus jatkuu:

"Nyt saksalainen, erittäin arvostettu ja riippumaton tutkimuslaitos Max Planck Instituutti (mm. 18 Nobel-palkintoa) on tehnyt yhdessä Saksan kansallisen mittaustekniikan keskuksen PTB:n kanssa tutkimuksen infraäänien vaikutuksista kuuloon. Yksiselitteisenä tuloksena on, että infraäänen värähtely vaikuttaa kuuloelimissä, vaikka ihminen ei pysty sitä kuvailemaan ja erittelemään tarkemmin. Kyseisen tutkimuksen tulos tukee muualla maailmassa tehtyjä tutkimuksia ja kokemuksia. Myös Suomessa tuulipuistoalueilta saadut kokemukset ja alueella asuvien ihmisten kertomukset tukevat näitä nyt tieteellisesti todennettuja faktoja."

"Näiden lähtötietojen pohjalta on helposti vedettävissä sellainenkin johtopäätös, että Suomessa tehdään valtion rahoituksella tietoisesti ihmiskokeita tuulivoimapuistojen vaikutusalueella asuvilla ihmisillä."

Kirjoittajan tavoin blogistiakin kiinnostaa kuulla päättäjiltä perustelut tällaiselle toiminnalle.

Mitkä ovat ne vahvat argumentit, jotka oikeuttavat testaamaan tuulivoimaloiden infraäänen vaikutuksia ihmisten ja eläinten terveyteen?


Lue lisää:

http://ls24.fi/artikkelit/ihmiskokeita-ja-perusoikeuksien-loukkauksia-tuulivoimalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.