3.11.2016

Elämästä helvettiä tuulivoimaloiden vuoksi

Perussuomalainen-lehdessä no. 10/2016 on merikarvialaisen Forsmanin perheen haastattelu. Koko lehti löytyy linkin takaa ja kyseisen jutun tekstit ovat luettavissa myös vierestä.

Muutamia otteita haastattelusta:

"Perheen talon lähelle rakennettiin kahdeksan tuulivoimalaa. Ne otettiin käyttöön joulukuussa 2014, jonka jälkeen perheenjäsenet alkoivat oireilla.

– Ensimmäiset oireet olivat korvien lukkiutumista, päänsärkyä, pahoinvointia, kutinaa niskan seudulla, univaikeuksia, voimattomuuden tunnetta ja ahdistuneisuutta, Forsman luettelee.

Oireet pahenivat kun lapset viettivät enemmän aikaa kotona koulujen kesälomalla.

– Yksi lapsista sai migreenikohtauksen, johon liittyi voimakas oksentaminen. Vaimo heräili jatkuvasti öisin hikisenä, pulssi korkealla ja pelkotilassa. Päiväsaikaan hänet jouduttiin kaksi kertaa viemään ambulanssilla sairaalaan, Forsman kertoo.

Oireet hävisivät kun perhe matkusti kotoaan muualle viikonlopuksi. Oireet palasivat, kun he palasivat takaisin."


"– Oireiden syyn löytyminen oli meille sekä suuri helpotus että järkytys. Oireet täsmäsivät yksi yhteen niiden tutkimusten kanssa, joita on julkaistu tuulivoimaloiden tuottamien infraäänien terveysvaikutuksista Australiassa, USA:ssa ja Kanadassa." 

Jutussa haastatellaan myös Suomen Tuulivoimayhdistyksen toiminnanjohtajaa, Anni Mikkosta. Hän toistaa vanhaa mantraa siitä, että "tuulivoiman äänellä ei ole todettu olevan terveysvaikutuksia silloin kun ääni ei ole kuultavissa".

Onko Anni Mikkonen kokeillut asua ja elää tuulivoimalan vaikutuspiirissä 24/7 edes parin viikon tai parin kuukauden ajan? Tai puoli vuotta?

Kannattaa kokeilla, voi silmät aueta. Tosin siinä on se vaara, että pääsee maksamaan terveydellään, mitä tuulivoimalamelu ja -infraääni saa aikaan.

Lehti on haastatellut myös THL:ää. "– Tiedeyhteisön nykykäsityksen mukaan on epätodennäköistä, että infraäänellä olisi vaikutuksia terveyteen tuulivoimaloiden ympäristössä toteutuvilla äänenpainetasoilla, THL:n tutkija Anu Turunen sanoo."

THL ei siis enää lankea Mikkosen mantraan, mutta ehei, tiedeyhteisön nykykäsityksestä ei tosiasiassa voi puhua. Jos lukee todellisia aiheesta tehtyjä tutkimuksia aloittaen nyt vaikka Nasan 1980-luvulla tekemistä tutkimuksista, infraäänen haitallinen vaikutus terveydelle tulee kyllä selväksi.

Tätäkin kirjoittaessa korvissa soi Santavuoren voimaloiden infraääni. Tuulivoimaloiden äänenpainetasoilla on vaikutusta ympäristön asukkaiden terveyteen jopa kymmenien kilometrien säteellä.  

Kysymys on yksinkertaisesti siitä, halutaanko tämä myöntää tai halutaanko tätä lopultakin rehellisesti tutkia. Pian se on myöhäistä.


Lue lisää:

Rinne, Mika (2016). "elämästämme tuli helvettiä tuulivoimalan vuoksi". Perussuomalainen 10/2016: 10-11. Saatavilla:
https://www.suomenuutiset.fi/wp-content/uploads/2016/10/PS_10_16_runkolehti_web.pdf


Päivitetty 04.11.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.