10.11.2016

Säätila vaikuttaa oireiluun

Lähes neljä kuukautta sitten tuli etsittyä Santavuoren ympäristön sääennuste- ja säähistoriatietoja kerääviä sivustoja. Syksyn myötä Koskenkorvan säätietoja on joutunut tarkistamaan yksi ja toinen. Erittäin hyväksi palveluksi säähistoriatietojen osalta on osoittautunut ruotsalaisten SMHI (linkissä oletuksena Koskenkorvan tiedot).

Seuraavassa eräs tuore asukaskokemus Santavuoren tuulivoimaloiden vaikutuspiiristä, tekstinmuokkaus blogistin:

"Infraäänen käyttäytyminen on tullut viimeisen puolen vuoden aikana todettua tosi monta kertaa oman oireilun kautta. Viimeisen vuorokauden säätiedot ovat vahvistaneet omat tuntemukset...

Esimerkiksi tänään 10.11. illansuussa tietokoneella töitä tehdessä alkoi vihloa päätä, sen päältä oikealta puolelta. Se oli tosi ikävää ja voimakasta, tällaista ei ole aiemmin ollut.

Klo 19 jälkeen tarkistin, mikä tuulensuunta oikein oli: tuuli oli ollut koillisesta klo 15 lähtien. Koillistuuli tuntuu tähän aina tosi inhottavasti. Vihlonta jatkui illan, mutta alkoi helpottaa vähitellen. Nyt kun katsoin, niin säähistoriatietojen mukaan tuuli oli kääntynyt pohjoiseen klo 20, joten oireet ja niiden loppuminen seurasi tuulensuuntaa muutaman tunnin viiveellä, niin kuin monesti aiemminkin."

Kuva: Pixabay.com.

Tuulen suunta vaikuttaa jonkin verran infraäänen leviämiseen, kuten Kurikan tilaisuudessa 19.10.2016 tuli esille. Vastatuuli vähentää kuultavaa melua, kun taas infraääni leviää pahiten myötä- ja vastatuuleen, mutta myös tasaisen heikkotuulinen sää tai kirkas tyyni keli on osoittautunut tosi kurjaksi asukkaiden näkökulmasta.

Kannattaa kirjata oireisiin liittyen ainakin jonkin verran ylös myös tuulensuuntia ja olla muutenkin herkällä korvalla mahdollisten oireidensa suhteen. Jospa tämä soppa selviäisi ajoissa, eikä ihmisille tulisi mitään vakavampaa.


Lue lisää:

Sairastuulivoima.com (2016). Oireet. Saatavilla: https://sairastuulivoima.com/oireet/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.