26.11.2016

Santavuoren tuulivoimaloilla isoja terveyshaittoja

Moni varmaan lukikin jo lauantaisesta Ilkasta 26.11.2016 jutun Santavuoren tuulivoimaloiden aiheuttamista terveyshaitoista. Tekstit kuitenkin vieressä myös niille, jotka eivät lehteä saaneet käsiinsä.

Ilkan etusivulta: "Voimaloista kärsineet sanovat, että kyseessä on jäävuoren huippu. Moni ei halua esiin omalla nimellään, sillä terveyden ja kodin menettäminen on vaikea paikka."

Ei voi olla miettimättä, miten 2010-luvun Suomessa on tultu tähän?

Missä kohtaa homma meni pieleen - onko tuulivoimaloiden mahdollisista vaikutuksista asukkaiden terveyteen tehty missään vaiheessa minkäänlaista etukäteisarviointia? Siis kuten YVA eli ympäristövaikutusten arviointi, jossa edes teoreettisella tasolla otetaan huomioon vaikutukset ympäristöön.

Melumallinnoksia hankkeista kyllä tehdään, mutta niissä kikkaillaan monella tapaa, eivätkä ne ole läheskään aina ympäristöministeriön ohjeistuksen mukaisia. Eikä kukaan valvo niiden toteutumista käytännössä.

Esimerkiksi Ilmajoen kunta on lausunut elokuulla Santavuoren voimaloiden meluhaitasta, että tuulivoimatoimijalta ei voida vaatia melumittauksia, koska tuulivoimaloiden säädöt ovat vielä kesken. Silti lähiasukkaat ovat kärsineet melusta jo ainakin toukokuusta lähtien!

Onko siis kohtuullista, että ihmiset valvovat 3 kuukautta tai saavat 3 kuukauden ajan kunnolla nukutuksi yhden yön viikossa melun takia, eikä kukaan edes yritä tehdä asialle mitään?


Lue lisää:

http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/04/suomessa-rehottaa-laajamittainen.html

http://tvky.blogspot.fi/p/suomalaiset-tuulivoimayhtiot.html

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/tulosten-manipulaatiota-my%C3%B6s-tuulivoimassa-1.2016315

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/mallinnuksen-olosuhteet-eiv%C3%A4t-vastaa-k%C3%A4yt%C3%A4nt%C3%B6%C3%A4-1.2020267

http://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/tuulivoimasta-tarvitaan-rehellist%C3%A4-ja-ennakkoasenteista-vapaata-tutkimusta-1.2168807

26.11.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.