26.12.2016

Minä uskon...

Tapaninpäivän teemaan liittyvät usko ja epäusko. Siitä tässä tuulivoiman näkökulmasta muutama sana.

Alma-tutkimuksen mukaan Jumalaan uskovia ei ole missään päin Suomea yli 50 %. Itä- ja Pohjois-Suomessa uskotaan Jumalaan, mutta muualla ei kuulemma niin paljoa. Kirkon tutkimuskeskuksen tulokset ovat samanlaiset.

Ahaa, tutkimuksen tulokset uskoo ken tahtoo. Mihin muut sitten uskovat?

Vihreät, ne myrkynvihreät, tuntuvat uskovan tuulivoimaan. Tuulivoimalat ovat heidän jumaliaan. Tuulivoimaloita halataan, niille jaetaan peukutuksia, tykkäyksiä ja sydämenkuvia. Niitä vihitään käyttöön, niiden juurella pidetään kansanjuhlia, syödään makkaraa ja juodaan, no, mehua ja glögiä. Onko vihreiden uskossa ja käytännön teoissa jotain ristiriitaa, kun heidän mukaansa pitäisi muun muassa ottaa huomioon tulevat sukupolvet ja aineettomat, henkiset arvot, eikä keskittyä liikaa rahatalouden kasvuun?!

Mutta monikaan puolue ei enää usko tuulivoimaan. Perussuomalaiset on kokonaisuudessaan jättänyt tämän harhaopin - he eivät ole sittenkään unohtaneet ympäristöä, koska ovat nähneet tuulivoimauskon tuhoisuuden ihmisille ja luonnolle.

Myös keskusta on joutunut tarkistamaan uskoaan etunenässä - onhan tuulivoimaa tekohengittävä syöttö- ja juottotariffi hyvin pitkälti liitettävissä heihin. Toki oli silloin varmasti muitakin päättämässä, kuten kokoomus. Mutta onko keskusta menettänyt uskossaan sen arvonsa, jota se kutsuu kestäväksi luontosuhteeksi, onko jo liian myöhäistä?

Kokoomuksesta alkaa onneksi tuulivoimausko karista, varsinkin kun vuosi vaihtuu. Vapauden ja vastuun tasapainoista tavoittelua opetettiin jo rippikoulussa, joten kokoomuksen uskossa tätä voi pitää aika keskeisenä, samoin kuin ihmisistä välittämistä. Kunpa puolue vain muistaisi tämän!

Kristillisten olisi syytä erityisen tarkkaan miettiä, mihin uskovat, Jumalaan vai tuulivoimaan, sillä nimi velvoittaa. Uskoa Jumalaan tuulivoiman sijasta ja melusta ja infraäänestä kärsivien lähimmäisten hädän huomioon ottamista ei vielä kristillisten nettisivuilta näy. Sivuja olisi syytä pikaisesti päivittää puolueen edustajien ja jäsenten vakaumusta vastaaviksi.

Ruotsalaiset ovat kannattaneet muiden muassa ympäristöasioiden huomioon ottamista. Puolueessa on varmasti jo huomattu aika katkerastikin pitkin rannikkoa, mitä tuulivoiman harhaoppi saa aikaan - miten se ei ota ympäristöä huomioon. Mutta vielä ei ole liian myöhäistä tarkistaa uskoaan ja suuntaansa.

Vasemmistoliiton yksittäisillä jäsenillä on joko selvästi ymmärrystä tuulivoiman epäjumaluudesta - tai sitten ei. Niin ristiriitaista viestiä vasemmistosta tulee. Vasemmisto väittää arvoikseen kuitenkin muun muassa tasa-arvon ja kestävän kehityksen, joten kannattaisi katsoa, että uskonkappaleet ovat näiden tavoitteiden mukaisia.

Entä sosialistit? Heidänkin päämääränään on muun muassa puhdas ja turmeltumaton ympäristö. Miten tämä toteutuu tuulivoimalaepäjumalien alleen polkemassa luonnossa? Ympäristöä on ihan koko Suomessa, muidenkin puolueiden vankoilla kannatusalueilla. Eikö omaa uskoaan voisi koettaa levittää sinnekin?

Iltalehden uutisoimassa Alman tutkimuksessa oli kaksi mielenkiintoista lausetta, jotka tässä on täysin irroitettu asiayhteydestään, mikä jokaiselle blogin lukijalle täten ilmoitettakoon:

"Satakunnan ja Vaasan vaalipiirissä oli tässä kyselyssä eniten jumalaan uskovia, 44 prosenttia."

"Helsingin vaalipiirissä on tosin myös muuta Suomea enemmän ihmisiä, jotka ilmoittavat uskovansa johonkin muuhun korkeampaan voimaan."

Toimittaja tarkoittanee Jumalaan uskovia, eikä jumalaan uskovia, eikä voi olla miettimättä, onko viereisellä kartalla jotain tekemistä asian kanssa ja mitä ne muut korkeammat voimat mahtavat olla.

Blogin kirjoittajat uskovat, että tuulivoiman ja tuulivoimaloiden aikakausi, idioseeni, on kääntynyt loppuaan kohti ja kaikki siihen liittyvä vilppi, vääryys ja epäoikeudenmukaisuus paljastetaan ja saa rangaistuksensa. Silloin käy selväksi, kenen on maa, pyhät paikat ja kaikki muu, mitä siinä on.


Lue lisää:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612232200045033_uu.shtml

https://www.suomenuutiset.fi/soini-perussuomalaiset-huolissaan-tuulivoimaloiden-terveysvaikutuksista/

http://www.merikarviantuulivoima.info/tvi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.