7.12.2016

Paluu todellisuuteen

Lehdistön vapauteen liittyvien ajatusten jatkoksi lainaus Maaseudun Tulevaisuuden mielipidepalstalta. Siellä kysyttiin muutama päivä sitten, eikö totuus tottelekaan mediaa.

Jenkkien presidentinvaalien "jälkeen poliittinen eliittimme ja heitä myötäilevät toimittajat ovat käyneet hämmentynyttä keskusteluaan vaalituloksen syistä. Samantyyppistä keskus­telua käytiin perussuomalaisten taannoisen vaalivoiton ja Englannin Brexitin jälkeen.

Sitkeästi media jaksaa keksiä selityksiään ja toistaa omaa totuuttaan. Mutta meneekö todellisuus jossakin muualla? Onko niin, että kansa ei niin vaan nielaisekaan toimittajien totuutta?"

"Välttämällä kansalaisia askarruttavia kysymyksiä ja keskustelua näin irtaan­nutaan todellisuudesta."

Kuva: Pixabay.com.

Kuinka moni lehti tai media uutisoi totuudenmukaisesti tuulivoimala-alueiden kodeille ja asukkaille aiheuttamista meluongelmista? Tai ihmisten ja eläinten terveyshaitoista tuulivoimaloiden infraäänen vuoksi?

Aivan liian moni lähtökohtaisesti kiistää melu- tai infraäänihaitat tai vähättelee niitä - tai vaikenee niistä täysin. Todellisuudesta uutisoivat ovat aika harvassa, vaikka poikkeuksia alkaa jo löytyä, yllätys, yllätys - tuulivoimalapaikkakunnilta.

Mutta, kyllä, muillekin on aika pian vuorossa paluu todellisuuteen.


Lue lisää:

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/eik%C3%B6-totuus-tottelekaan-mediaa-1.171132

07.12.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.