22.12.2016

Sairastumiset ja tuulivoima Lapualla

Tuli vastaan varsin ajankohtaiseksi muuttunut mielipidekirjoitus Ilkan sivuilta lokakuun puolivälistä. Siinä nimimerkki "Tutkija" kirjoittaa muun muassa seuraavasti:

"Meluisten tuulivoima-teollisuusalueiden ympärillä asuville ihmisille tulee erilaisia oireita ja sairastumisia. Oireet häviävät, kun siirtyy kauas alueelta.

Ongelman aiheuttaja on infraääni eli matalataajuinen melu, paineaaltoilu, jonka taajuus on alle 20 Hz. Värähtelyn voi tuntea kehossa.

Kaikkein haitallisinta on taajuus 3-8 Hz, millä kehon nesteet ja kudokset alkavat resonoida. Tuulivoimalat tuottavat hallitsemattomasti ja pitkäkestoisesti tätä värähtelysaastetta. Mitä suurempi voimala on, sitä suurempi altistus.

Mitä värähtely eli paineaaltoilu aiheuttaa hermostolle, sydämelle, sisäelimille [...]?"

Jouttikallio, Lapua. Järjen riemuvoitto näkyy kaikille ohiajaville, 
Lapuan keskustaan ja esimerkiksi Nurmoon asti.

Kirjoitus jatkuu: "Seuraavaksi valitettavasti osa lapualaisista saa kokea, miltä asuminen värähtelyn lähellä tuntuu."

Sepä se. Ja mitä lukikaan tämän päivän lehdessä? "Keuhkokuume jyllää Lapualla." Uutisen mukaan keuhkokuumetapauksia on ollut Lapualla viime kuukausina poikkeuksellisen paljon.

Mistä sitä tietää, mistä se johtuu. Ainakaan tutkimatta. Mutta sen tietää, että Lapualla on maan korkeimmat tuulivoimalat. Ensimmäiset olivat käynnissä jo lokakuulla - sillä ei ole merkitystä tuottivatko ne sähköä, infraääntä muodostuu "tyhjänä" pyörittämiselläkin.

Teholtaan voimalat ovat 3,45 MW x 6 kpl. Voimaloiden napakorkeus on 147 metriäroottorin halkaisija 126 metriä ja kokonaiskorkeus 210 m.

Voimalat näkyvät esimerkiksi Nurmoon asti, joten voi olla, että keuhkokuume-epidemia jatkaa leviämistään. On tämä käsittämätöntä.


Lue lisää:

http://www.ilkka.fi/mobile/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/lyhyesti-1.2141683

http://www.ilkka.fi/tilaajalle/maakunta/keuhkokuume-jyll%C3%A4%C3%A4-lapualla-1.2184088

http://www.ox2.com/fi/projekt/jouttikallio/

21.12.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.