31.12.2016

Tuulivoima-alan nousu ja tuho

Vuoden 2016 viimeisinä tunteina uutta vuotta vastaanottaessa muutamia otteita hyvästä mielipidekirjoituksesta Suupohjan Sanomista. Teksti kannattaa tosin lukea lehden sivuilta kokonaisuudessaan. Alla kappalejakoa on muokattu.

"Yksi tavoite on saavutettu: Vaatimus riippumattoman ympäristö- ja terveystutkimuksen suorittamisesta isojen tuulivoimaloiden vaikutuksista Suomessa. Vastaavia tutkimuksia on meneillään muuallakin, kuten Tanskassa, jossa isojen tuulivoimaloiden rakentaminen on ollut jo vuoden keskeytyksissä.

Joukkovoima ja kansanliikkeeksi muodostunut tuulivoimaloista varoittavien joukko osoitti voimansa. Ratkaisevaa oli perussuomalaisen puolueen herääminen kansalaisten hädälle ja varoituksille.

On perusteltua olettaa, että tulokset, kun ne ehkä 2–3 vuoden kuluttua julkistetaan, ovat karua luettavaa. Tuulivoiman aikaansaaman inframelun aiheuttamista, haitallisista terveysvaikutuksista on jo ennestään tutkimustuloksia maailmalta, mutta tässä tapauksessa pyörä piti näemmä keksiä uudelleen. [...]"

Kuva: Pixabay.com.

"Lopputulos ei voi olla muu kuin, että voimalat aiheuttavat ympäristölle tuhoa ja ihmisille terveyshaittaa. Tunnen useita ihmisiä, muilta tuulivoimapaikkakunnilta, jotka kärsivät niin paljon, että eivät voi asua kotonansa. [...]"

"Seuraava vaihe käynnistynee tutkimustulosten julkistamisen jälkeen. Mikähän se voisi olla?

Tuulivoimaloiden vastustajia on kutsuttu Don Quijoteiksi. Parempaa arvostusta on vaikea saada, koska Don Quijotehan oli aikaansa edellä ja oikeassa vai näettekö vielä jossain tuulimyllyjä jyviä jauhamassa?"

Iltalehden kolumnistin tavoin - vaikka hän ei kirjoitakaan tuulivoimasta, vaan Suomen tulevaisuudesta - voi todeta, että "Suomi [...] on myöhässä kolmekymmentä vuotta" tuulivoimajunasta. Ja tässä tapauksessa hyvä niin!

Kiitos teille lukijat ja kommentoijat, poliitikot ja päättäjät, linkkejä lähettäneet ja niitä edelleen jakaneet! Onnellista ja ennen kaikkea rauhallista uutta vuotta 2017!

Viereisessä kyselyssä voitte valaa tinaa. Vuosi 2017 näyttää, mikä ennusteista osuu kohdalleen: paljastuuko totuus tuulivoimasta kesäkuun loppuun mennessä vai onko kaikki jo paljastunut.


Lue lisää

http://www.suupohjansanomat.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/alan-nousu-ja-tuho-1.2171543

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612302200047282_uu.shtml

Päivitetty 08.01.2017 viimeistä lausetta ja äänestyksen tulokset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.