20.12.2016

Tuulivoiman uskonoppi murtumassa

Kuukauden takaa ilmeisesti Raahen Seudussa julkaistu hyvä kirjoitus. Siinä kirjoittaja kiittää puoluettaan, joka on ottanut vakavasti teollisten tuulivoimaloiden aiheuttaman terveysongelman. Hän jatkaa muun muassa seuraavasti:

"Kaikesta muusta onkin leikattu paitsi tuulivoimatuesta. Sijoittajien etuuksiin kajotaan viimeisenä.

Maksamme jokainen tuulivoimasta kasvavana sähköverona, lisääntyvinä siirtomaksuina [...] sekä heikenneenä huoltovarmuutena. Suomalaisia merkkinaehtoisia energiatoimijoita putoaa pelistä, kun tuulivoimaturhaketta tekohengitetään verovaroin.

Tuulivoiman ongelmat eivät ole marginaalin ongelma, vaan koskettavat vähintään taloudellisesti jokaista suomalaista. Tariffituen nostamat verot ja maksut kurittavat vähävaraisimpia eniten. Täällä Etelä-Pohjanmaalla ja Suomen länsirannikolla on tuulivoiman melupäästöistä syntynyt lisäksi merkittävä kansanterveysongelma, tunnustettiin sitä tai ei."

Kirjoituksessa tulee muitakin näkökulmia ja siinä mainitaan myös ulkomaisia tutkimuksia USA:sta ja Saksasta, joten kannattaa lukea teksti kokonaisuudessaan ohesta.


Lisätietoja:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perussuomalaisten-kenttavaella-vahva-usko-tuulivoimalat-aiheuttavat-terveyshaittoja/6250610

20.12.2016, lisätty linkki 04.01.2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.