27.12.2016

Tuulivoimauskonto

Luuliko joku tapaninpäivän tekstiin liittyen, että teksti on keksimällä keksitty? Tässä ihan lyhyesti "todisteita" siitä, että tuulivoiman kannattamisessa on kyse uususkonnosta.

Kauhajoki-lehden etusivulta kuvakaappaus vieressä. Teksti on hyvä tiivistys joulusta ja sen merkityksestä useimmille suomalaisille.

Joulu on suurimmalle osalle suomalaisista tärkeä ja pyhä juhla. Joulussa heille on kyse ainakin jossain määrin uskonnosta, vaikka juhlan kristillisyyttä ei sinänsä niin hirveästi korosteta, mutta eihän Jeesuksen syntymäpäivää muuten juhlittaisi.

Joulukuusen koristelu on perinteitä ja uskontoa kunnioittavaa. Tähti latvaan, kuusennauhoja, palloja, enkeleitä, ehkä olkikoristeitakin, joillekin lippuja.

Mutta mitä löytyy netin syövereistä? Vieressä oleva kuvakaappaus brittien 1010uk.org-sivuilta. Kyse on tuulivoiman edistämiseksi perustetusta organisaatiosta. Jos joku haluaa googlata alkuperäislähteen, se löytyy otsikolla "Seven things people say about wind turbines (and what to say in reply)".

Voihan viereinen keksintö olla tekstin laatijan mielestä hyvin hauskakin juttu, mutta montako ydinvoimalaa, patoa tai muuta energiaratkaisua olette nähneet joulukuusen latvassa?

Kuvottavaa. Enempää ei tee mieli etenkään näin joulun aikana kaivella.


Lue lisää:

http://www.kauhajoki-lehti.fi/kauhajoki-lehti/etusivu/index.html

https://en.wikipedia.org/wiki/10:10

1 kommentti:

  1. Silmiä avaavaa lukemista:
    https://ajankohtainen.wordpress.com/2018/01/27/ala-ylita-viimeista-rajaa/

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.