19.12.2016

Vaatimus terveysselvityksestä etenee

Ehkä luitte jo Suomen Uutisten sivuilta pitkän uutisen koskien tuulivoimaloiden terveyshaittaselvitystä? Sen mukaan perussuomalaisten vaatimus terveysvaikutusten selvittämisestä etenee: vaikutukset selvitetään kunnolla infraääniä myöten.

Asiasta on keskusteltu eduskunnan energiaremonttiryhmän tilaisuudessa 13.12.2016. Paikalla ovat olleet niin THL, STY kuin Turun AMK:kin. Uutinen avaa heidän sanomisiaan, joista ei tässä sen enempää. Sen sijaan suoraan villakoiran ytimeen.

Perussuomalaisten Matti Putkosen mukaan tutkimuksen tekeminen ei ole ongelmallista:

"– Ei se sen vaikeampaa ole, kun etsitään infraääni ja asennetaan ihmisille mittarit, jotka kertovat, nouseeko verenpaine tai muuttuvatko sydänäänet, kun tuulivoimalasta tulee 'JUMPS, JUMPS, JUMPS'. Seurannan täytyy tapahtua viikon ja kellon ympäri parin-kolmen kuukauden ajan".

Uutisen mukaan "tilaisuuteen osallistuneet asiantuntijat vakuuttivat kannattavansa uutta tutkimusta, jotta asiaan saadaan selvyys".

Ihan vain terveisiksi, jos tutkimuksen teon tärkeydestä on jollekin puolueelle vielä jotain epäselvyyttä: Infraäänialtistuksen alla elää läntisen Suomen alueella parhaillaan 650.000 ihmistä. Ei ole hyväksyttävää, että yhdenkään ihmisen terveys kärsii tai yksikään ihminen menettää terveytensä tuulivoimaloiden takia. Silti näin on jo käynyt.

Kuva: Pixabay.com. 

Terveysselvitys on tehtävä kunnolla ja se on tehtävä tuulivoimateollisuudesta riippumattoman tahon toimesta.

"– Toivomme, että hallituksen tutkimus tehdään sellaisilla laitteilla, joilla nähdään infraäänet ja kuinka ne heijastuvat terveyteen, jopa ihmisen autonomiseen hermostoon. Tämä on vakava asia, jolla ei voi leikkiä. Kaikki ihmiset eivät voi olla luulosairaita. Infraäänten vaikutukset täytyy tutkia, Putkonen korosti."

Kansanterveys muodostuu yksilöiden terveydestä. Jos ja kun tuulivoimalamelu tai infraääni vaikuttaa terveyteen yksilö kerrallaan, puhutaan koko ajan etenevästä katastrofista. Terveydelle ei voida laittaa hintalappua - se on arvokkainta mitä ihmisellä on. Yksilöiden ja kansanosien terveyden menettäminen tulisi yhteiskunnalle mittaamattoman kalliiksi.


Lue lisää:

https://www.suomenuutiset.fi/vaatimus-tuulivoiman-terveysselvityksista-etenee-nouseeko-verenpaine-kun-tuulivoimalasta-tulee-jumps-jumps-jumps/

19.12.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.