11.3.2017

Korvankääntötemppu

Kaikkihan tietävät, miten tuulivoimala vaihtaa meluttomaan pyörintään, eikö vain? Sitä sanotaan Pro joutomaan sanoin korvankääntötempuksi.

Melua saadaan toki pienennettyä monilla muillakin keinoilla, jopa melumittausten aikana. Kiertokirje 8.3.2017 mainitsi yhden keinon (boldaukset ja kpl-jako lisätty):

"Saamani tiedon mukaan Petri Välisuo Vaasan yliopistosta tekee melututkimusta Santavuoren voimaloiden alueella. Kuinka ollakaan Santavuoren voimalat ovat seisseet tai pyörineet tyhjäkäynnillä koko helmikuun aikana. 

Jos tällaisia käsittämättömiä tuulivoimaloiden lapojen huilauspausseja havaitsette, niin kirjatkaa ne ja toimittakaa tiedot minulle. Se on tärkeää, kun infraäänitutkimuksen loppuanalyysi tehdään. Luottamus on nyt niin pohjalukemissa, että pelkään kepulaisten ja tuulivoimatoimijoiden yrittävän vielä yhteistoimin manipuloida tutkimusta."

Santavuoren voimaloista seisoo tälläkin hetkellä yksi. Voihan se toki olla hajallakin, mutta ettei vain mittalaitteita olisi lähistöllä?

Mittausta suoritetaan muuten muun muassa joidenkin talojen takapihoilla - aivan kuin siellä joku nukkuisi.

Kuva: Pixabay.com.

Se jaksaa kuitenkin hämmästyttää, ketä tuulivoimatoimijat ja mittauksia tai mittaustuloksia vääristelevät luulevat lopultakin höynäyttävänsä? Jokainen lähiasukas ja vähän kauempanakin asuva tietää, meluavatko voimalat vai eivät.

Tekevätkö tuulivoimatoimijat vääristeltyjä melumittauksia itseään rauhoittaakseen, kun heidänkin täytyy tietää, että ei ole olemassa äänettömiä tuulivoimaloita? Luulevatko he todella, että asukkaat nielevät kaiken tämän maailman tappiin?


PS. Kiertokirjeeseen viitaten kirjatkaa ylös tuulivoimala-alueen nimi, pvm, kellonaika, pysäytettyjen/hitaammin pyöritettävien voimaloiden määrä. Tietoja voi toimittaa myös tämän tekstin kommenttilomakkeen kautta - näitä kommentteja ei julkaista, vaan tiedot kerätään yhteen ja toimitetaan eteenpäin.


Lisätietoja:

https://youtu.be/g1jtycA_zJM

https://www.facebook.com/projouto/posts/631098107020176

http://santavuori.blogspot.fi/2017/03/kiertokirje-tuulivoimapakolaisille_8.html

3 kommenttia:

 1. "Kuinka ollakaan Santavuoren voimalat ovat seisseet tai pyörineet tyhjäkäynnillä koko helmikuun aikana. "

  Tämä on hyvin mielenkiintoinen juttu. Mistä tieto on peräisin ja onko se dokumentoitu ja varmennettu?

  VastaaPoista
 2. Aiheeseen liittyen: https://www.facebook.com/howgreenisthis/posts/1276545569107830

  VastaaPoista
 3. Kyllä, voimalathan ovat aivan asutuksen välittömässä läheisyydessä (pahimmillaan alle 2 km) ja kun ne näkyvät yli 15 km:n päähän lähes joka ilmansuuntaan, niin seisoksissa olevat tai hiljaa pyörivät voimalat on helppo nähdä...

  Lähiasukkaat näkevät tilanteen parhaimmin joutuessaan katselemaan voimaloita kodeistaan.

  VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.