21.3.2016

Sairaaksi infraäänistä

Saksan Spiegel-TV:n ohjelma "Sairaaksi infraäänistä: Taistelu tuulivoimaloita vastaan" löytyy YouTubesta. Ohjelma on kesäkuulta 2015, mutta valitettavasti Suomessakin yhä ajankohtaisempi. Ohjelman pääkohdat suomeksi muutamien huomautusten kera löytyvät täältä.
Sitä ei voi haistaa, sitä ei voi nähdä, eikä sitä voi oikeastaan myöskään kuulla, mutta silti se saattaa viedä joiltain järjen. Kyse on infraäänestä.

Infraääni syntyy tuulivoimalan lapojen pyöriessä. Yksin Schleswig-Holsteinin osavaltiossa on rakennettu tänä vuonna 455 uutta tuulivoimalaa. Ja mitä suuremmaksi niiden määrä kasvaa, sitä useammin ilmenee myös vaivoja.Ohjelma laittaa hiljaiseksi. Vastaavat ongelmat alkavat olla tuttuja jo Suomessakin, vaikka voimalamäärä on täällä pienempi kuin Saksassa. Saksaan rakennetut voimalat ovat kuitenkin paljon pienempiä kuin koti-Suomeemme rakennetut ja suunnitellut jättiläiset.

Me emme halua tätä, emmehän? Tällä menolla ongelmat tulevat olemaan Suomessa kuitenkin vielä paljon pahempia. Jotain on pakko tehdä.


Lisätietoja:

Video: SpiegelTV

Julkaistu 14.6.2015
Man kann ihn nicht riechen, man kann ihn nicht sehen und man kann ihn eigentlich auch nicht hören und doch bringt er manche Menschen möglicherweise um den Verstand. Es geht um den Infraschall. Infraschall entsteht offenbar durch das Rotieren von Windrädern. 455 neue Windkraftanlagen sind allein in Schleswig-Holstein in diesem Jahr entstanden. Und je größer ihre Zahl, desto häufiger gibt es auch Beschwerden.

https://www.youtube.com/watch?v=kz-gPc2cKXU

Päivitetty (siirr. teksti omalle sivulleen) 22.03.2016 ja lähde 15.01.2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.