31.3.2016

Tämä on meidän kotimme!

Santavuoren tuulivoimaloiden rakentamisen aiheuttama järkytys on ollut lähiasukkaiden keskuudessa melkoinen - niidenkin jotka asuvat monien kilometrien päässä voimaloista. Jopa tuuliteollisuusalueen fanisivuilta on luettavissa ihmisten tyrmistys - sellaistenkin, jotka ovat kannattaneet tuulivoimaa.

Voimalat ovat paljon suurempia ja näkyvät paljon kauemmaksi kuin kukaan osasi kuvitellakaan - ne ovat MASSIIVISIA. Valokuvista ei selviä todellinen tilanne. Mitkään havainnekuvat eivät vastaa todellisuutta. Mikään maan tasalta otettu maisemakuva ei voisi liiotella voimaloiden hallitsevuutta.

Voimalat ovat "yllättävän lähellä" Kurikan keskustaa, "aika lähelle" niitä rakennetaan - "tuntui pahalta ajaa edes Santavuoren ohi". Ovathan ne noin 6 kilometriä Koskenkorvan ja 5 kilometriä Kurikan keskustasta, mutta ihmisten koteja mahtuu sille välille ja muihinkin ilmansuuntiin satoja.

Eikä pahinta ole voimaloiden näkyvyys, vaan se, mitä ne saavat väistämättä aikaan. Moni pelkää kotiensa ja rakkaidensa puolesta. Miten tällaista halutaan ja sen sallitaan tapahtua?

Nämä ovat meidän kotejamme, koulujamme, työpaikkojamme!


Etualalla kantatie 67, Kurikka-Kauhajoki (Kaskinen) -suunnassa. Etäisyys voimaloihin noin 5,4 km kuvanottopaikasta.

Kuvattu digijärjestelmällä, 55 mm:n polttovälillä, kuva lähes muokkaamaton, mutta todellisuudessa voimalat erottuivat taivasta vasten paljon selkeämmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.