2.12.2016

Myrkynvihreää ympäristöpolitiikkaa

Hallituksen julkaistessa ilmasto- ja energiastrategiansa 24. marraskuuta elettiin historiallisia hetkiä. Kuten uutisissa on ollut esillä, samassa yhteydessä luvattiin selvittää tuulivoimaloiden terveysvaikutukset. Ote perussuomalaisten Leena Meren blogista:

"Lisäksi hallitus teettää selvityksen tuulivoiman infraäänen leviämisestä, laajuudesta ja voimakkuudesta sekä terveysvaikutuksista ihmisiin ja tuotantoeläimiin."

Kyseinen puolue on ollut ainoana huolissaan tuulivoimaloiden aiheuttamista terveyshaitoista, vaikka asia koskettaa satoja tuhansia suomalaisia, vähintään koko Länsi-Suomen aluetta. Jo nyt moni on joutunut jättämään kotinsa sairastumisen takia - ja yksikin kotoaan pois joutunut perhe on liikaa. Onneksi muutkin puolueet ovat lopultakin alkaneet ymmärtää, miten valtavasta asiasta on kyse.

Mutta miten asiaa kommentoivat vihreiksi itseään nimittävät? Meren blogin mukaan

"Vihreät ovatkin osoittaneet tässä asiassa jälleen todellisen luonteensa. Ville Niinistön mielestä selvitys on pelkkää huuhaata. Ympäristöpuolue, joka kritisoi terveys- ja ympäristöselvityksen tekemistä. Aika erikoista."

Luulisi, että kaikille puolueille olisi selvää, että valtion ei tule tukea terveydelle vaarallista tuotantoa. Jos myrkynvihreät luulevat, että asia ei heitä kosketa, he ovat väärässä.

Jos tuulivoimalat osoittautuvat ihmisten terveydelle vaarallisiksi, ne ovat vaarallisia myös eläimille. Nisäkäshän ihminenkin on. Tietenkin melun ja infraäänen vaikutus voi voimistua sisätiloissa, mutta pidemmällä ajanjaksolla myös eläimet altistuvat yhtä paljon kuin ihmiset taloissaan ja rakennuksissaan.

Silloin tuulivoimalat ovat viimeistään osoittautuneet vaarallisiksi myös eläimille. Ja silloin on todennäköisesti liian myöhäistä.

Ympäristöpuolueeksi itseään tituleeraavan puolueen luulisi olevan huolissaan ympäristöstä ja luonnon monimuotoisuudesta. Terveysselvityksen tarpeellisuuden kiistävä puolue ei kuitenkaan ole todellinen ympäristöpuolue. Se on vain myrkynvihreä puolue.


Mutta mitä meillä onkaan edessä? Maaseudun Tulevaisuuden mielipidekirjoituksen sanoin: öljykauden jälkeen paluu luontoon.

"Tulevan energiakriisin vuoksi ovat monet asian­tuntijat jo vuosia kehottaneet yhteiskuntaa muuttumaan niin pian kuin mahdollista, jotta elämä voisi jatkua siedettävänä myös öljyn loppumisen jälkeen. Heidän mielestään meidän on jätettävä tämä saippuakupla ennen kuin se puhkeaa. Silloin se on jo liian myöhäistä.

Paluuta luontoa myötäilevään talouteen ei siis pidä käsittää taantumaksi, vaan päinvastoin on se nähtävä aidoksi kehitykseksi eteenpäin!

Kehitykseksi, joka lopettaa ympäristön tuhoamisen ja antaa luonnolle mahdollisuuden parantaa haavat, joita me ihmiset olemme omilla arveluttavilla talouden kasvuvaatimuksilla sille jatkuvasti aiheuttaneet."

Mihin luontoon myrkynvihreät palaavat, jos luonto on tuossa vaiheessa jo tuhottu?


Lue lisää:

http://www.leenameri.fi/blogi/2016/11/27/14190

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/%C3%B6ljykauden-j%C3%A4lkeen-edess%C3%A4-paluu-luontoon-1.170376

http://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/vihreiden-vaaliteema-1.2179708

02.12.2016, lisätty viimeinen linkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.